Drs. Alice van Dorp-Zwaan

CIMG2300Alice van Dorp-Zwaan (1960) is klinisch psycholoog en psychotherapeut BIG*, gezondheidszorgpsycholoog BIG*, cognitief gedragstherapeut en supervisor VGCt en lid NIPVGCt en NVVP.

Vanaf 1984 is zij werkzaam geweest in diverse instellingen op het gebied van de somatische en geestelijke gezondheidszorg (verpleeghuizen, algemeen ziekenhuis, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg). Momenteel heeft zij ook een functie als klinisch psycholoog bij GGNet, regio Zutphen.

Zij houdt zich binnen onze praktijk bezig met vooral individuele cognitieve gedragstherapie en soms partnerrelatietherapie bij volwassenen (vanaf achttien jaar) en ouderen met als belangrijkste aandachtsgebieden: angst- en stemmingsstoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, burned-out klachten, (pathologische) rouwverwerking, psychische klachten bij lichamelijke aandoeningen/ziekten, arbeidsgerelateerde problemen, levensfaseproblematiek en partnerrelatieproblematiek. Vaak gaat het om een combinatie van meerdere psychische problemen en klachten.
Daarbij legt zij het accent op de Gespecialiseerde GGZ, maar ook cliënten die komen voor een Basis Generalistisch GGZ traject kunnen bij haar terecht.

Alice werkt nauw samen met haar collega-psychotherapeuten, consulent-psychiater en verwijzers. Haar uitgangspunten zijn cliënt- en resultaatgericht werken, en waar mogelijk kortdurend.

Zij werkt wekelijks enkele avonden en regelmatig op zaterdagochtend in de praktijk.

*BIG: 39049319316 (psychotherapeut) / 19049319325 (GZ psycholoog en klinisch psycholoog)